Centrul CIVIS, în colaborare cu IASCI Austria și membrii consorțiului proiectului NEXUS Moldova, a lansat al treilea val al sondajului migranților pe termen lung în cadrul proiectului NEXUS Moldova.

Sondajul are menirea să ofere date factologice de la prima sursă pentru activitățile ulterioare din cadrul proiectului NEXUS Moldova, dar și informații prețioase în dezvoltarea de politici publice privind fenomenul migrației și procesele asupra cărora influențează.

Rezultatele așteptate: caracteristicile socio-demografice ale migranților și a membrilor familiei lor, caracteristicile lor primare financiare (inclusiv venituri, cheltuieli, și economii, remitențe și intențiile de investiții), practici de comunicare cu Moldova și în rândul migranților, precum și intențiile de întoarcere.

Sondajul va fi realizat la cinci puncte principale de trecere a frontierei în Republica Moldova, care să acopere toate mijloacele de transport, inclusiv vehicul personal, tren, autobuz și avion.
În cadrul studiului se planifică realizarea a circa 2400 chestionare cu migranți care lucrează în present peste hotare pe termen lung.